Weboldal fejlesztés

Weboldal fejlesztésnek nevezzük azt a folyamatot, amely során dinamikus és komplex webszolgáltatásokat hozunk létre. Ez magába foglalja a tervezést, a design megalkotását, a fejlesztést, a tesztelést, valamint a GDPR megfeleltetést. A megfelelő webfejlesztési megközelítés és technológiák kiválasztása nagyon fontos annak érdekében, hogy a végeredmény magas minőségű és könnyen kezelhető legyen. A jó weboldal fejlesztési gyakorlatok alkalmazása lehetővé teszi, hogy a szolgáltatást hatékonyan használják, ezzel biztosítva az ügyfelek elégedettségét. A weboldal fejlesztés tehát kulcsfontosságú az online jelenlét és a digitális stratégia sikeréhez.

A weboldal fejlesztés kulcsfontosságú részei

Weblap design

UX és UI design kiemelten fontosak a weboldal fejlesztés során, mivel előbbi célja a felhasználói elégedettség és lojalitás növelése, míg utóbbi befolyásolja a felhasználók első benyomását a weboldalról. UX design során különböző eljárásokkal, mint prototipizálás feltárjuk a felhasználói élményt alapvetően meghatározó részeket és folyamatokat, melyeket optimalizással és folyamatos visszacsatolással tökéletesítünk a felhasználók számára. UI design a minőségi és modern megjelenítésért felel, minden amit a felhasználó lát, a fejlesztési folyamat ezen fázísában kerül megtervezésre, így kiemelten fontos a korszerű design megálmodása. UX és UI design összehangolása nagyon fontos annak biztosításához, hogy az oldal könnyen használható és vonzó legyen a látogatók számára.

Adatbázis

Az adatbázisok korai szakaszban történő tervezése lehetővé teszi, hogy a webszolgáltatás egésze hatékonyan kezelje az üzleti és felhasználói adatokat, továbbá biztosítsa a gyors és pontos keresést. Az adatbázisok segítségével az egyedi weboldalak könnyen tárolhatnak és kezelhetnek nagy mennyiségű adatot, ezzel is hozzájárulva a megfelelő felhasználói élményhez. A tervezés kiemelten fontos a webszolgáltatás biztonsága szempontjából is. A korszerű adatbázis technológiák használata lehetővé teszi a biztonságos adatkezelést, és megakadályozza az illetéktelen hozzáférést és a rosszindulatú támadásokat.

Automatizált és manuális tesztelés

Az automatizált és a manuális tesztelés egyaránt fontos szerepet játszik a weboldal fejlesztés során. A manuális tesztelés során a tesztelők ellenőrzik, hogy a webszolgáltatás különböző részei megfelelnek-e a specifikációknak és a tervezési elképzeléseknek. Ezzel szemben az automatizált tesztelés lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban teszteljék a forráskód minőségét, ezzel javítva a webszolgáltatás sebességét és biztonságát. Összességében az automatizált és a manuális tesztelés egyaránt fontos a weboldal fejlesztés során, és azok kombinációja elengedhetetlen, hogy a webapplikáció minősége és teljesítménye kifogástalan legyen.

Fejlesztési folyamat

1.

Üzleti elemzés

Személyes vagy online egyeztetés során felmérjük ügyfeleink pontos üzleti igényeit, megvitatjuk a fejlesztés legfontosabb kérdéseit.
2.

Tervezés

A fejlesztés igényeihez legjobban illeszkedő technológiák kiválasztása. Folyamatos ügyfélkommunikáció mellett megtervezésre kerül a webapplikáció felülete, hogy az felhasználóbarát, reszponzív legyen.
3.

Weboldal fejlesztés

Az üzleti igények tisztázása és a UX/UI design után kezdődik a fejlesztés, mely az ügyfél aktív részvételével, három hetes ciklusokban zajlik. A projekt ezen fázisában továbbra is nagy hangsúly kerül a folyamatos kommunikációra, hogy az egyedi fejlesztés valódi értéket teremtsen ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is.
4.

Tesztelés

A fejlesztési folyamat végéhez érve a digitális szolgáltatás olyan átfogó tesztelésen esik át, amely biztosítja a kiemelkedő minőséget és garantálja a sikert.
5.

Siker

Üzleti elemzés, weblap design, fejlesztés, tesztelés, GDPR megfeleltetés, marketing analitikák bekötése: ezen folyamatokon a projekt már túl van, ezzel is támogatva a vállalkozást vagy startupot céljai megvalósításában, vagyis a siker elérésében!

Legyen webszolgáltatásod felhasználóbarát, gyors, biztonságos és naprakész!

Készen állsz, hogy közösen új szintre emeljük webszolgáltatásodat?
suggestionImg