Mobil alkalmazás fejlesztés

A mobil alkalmazás fejlesztés során olyan szoftvereket hozunk létre, amelyek adott üzleti célt szolgálnak, és amelyek futtatásához általában mobil- vagy tablet operációs rendszerekre van szükség. A mobil alkalmazás fejlesztés során kiemelten fontos az alkalmazás biztonsága, a felhasználói élmény, az átjárhatóság és a teljesítmény. Az alkalmazások fejlesztése azonban komoly költségekkel és idővel járhat, mindez viszont minimalizálható megfelelő és alapos tervezéssel, valamint cross-platform fejlesztési megoldások használatával!

A mobil alkalmazás fejlesztés kulcsfontosságú részei

Weblap design

UX és UI design kiemelten fontosak a mobil alkalmazás fejlesztés során, mivel előbbi célja a felhasználói elégedettség és lojalitás növelése, míg utóbbi befolyásolja a felhasználók első benyomását az app-ról. UX design során különböző eljárásokkal, mint prototipizálás feltárásra kerülnek a felhasználói élményt alapvetően meghatározó részek és folyamatok, melyeket optimalizással és folyamatos visszacsatolással tökéletesítünk a felhasználók számára. Ezzel szemben a UI design a minőségi és modern megjelenítésért felel. UX és UI design összehangolása nagyon fontos annak biztosításához, hogy az applikáció könnyen használható és vonzó legyen a látogatók számára.

Cross-platform megoldások

A cross-platform fejlesztési megoldás lehetővé teszi a fejlesztés során, hogy egyszerre jöjjönek létre mobil és tablet applikációk, amelyek egyaránt futnak több platformon, például iOS-en és Androidon is. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztőknek nem szükséges külön alkalmazásokat készítenie minden egyes platformra, ezzel pedig jelentősen csökken a fejlesztési idő és az arra fordított kiadás. A cross-platform fejlesztési megoldások nagyon sok előnnyel járnak, többek között növelik az átjárhatóságot és a felhasználói élményt, emellett a hibák kiküszöbölése is egyszerűbb lesz. Napjainkban egyre népszerűbbek az ilyen eljárással készült app-ok, élenjáró a Google és a Facebook, melyek applikáció egytől egyig ilyen megoldásokkal készültek.

Automatizált és manuális tesztelés

Az automatizált és a manuális tesztelés egyaránt fontos szerepet játszik az appliáció fejlesztés során, legyen szó mobil vagy tablet applikációról. A manuális tesztelés során a tesztelők ellenőrzik, hogy az app különböző részei megfelelnek-e a specifikációknak és a tervezési elképzeléseknek. Ezzel szemben az automatizált tesztelés lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy gyorsabban és hatékonyabban teszteljék a forráskód minőségét, ezzel javítva az applikáció sebességét és biztonságát. Összességében az automatizált és a manuális tesztelés egyaránt fontos a mobil és a tablet applikáció fejlesztése során, és azok kombinációja elengedhetetlen, hogy az app minősége és teljesítménye kifogástalan legyen.

Fejlesztési folyamat

1.

Üzleti elemzés

Személyes vagy online egyeztetés során felmérjük ügyfeleink pontos üzleti igényeit, megvitatjuk a fejlesztés legfontosabb kérdéseit.
2.

Tervezés

A fejlesztés igényeihez legjobban illeszkedő technológiák kiválasztása. Folyamatos ügyfélkommunikáció mellett megtervezésre kerül a tablet app vagy mobil app felülete, hogy az felhasználóbarát, reszponzív legyen.
3.

Fejlesztés

Az üzleti igények tisztázása és a weblap design után kezdődik a fejlesztés, mely az ügyfél aktív részvételével, három hetes ciklusokban zajlik. A projekt ezen fázisában továbbra is nagy hangsúly kerül a folyamatos kommunikációra, hogy az egyedi fejlesztés valódi értéket teremtsen ne csak elméletben, hanem a gyakorlatban is.
4.

Tesztelés

A fejlesztési folyamat végéhez érve a digitális szolgáltatás olyan átfogó tesztelésen esik át, amely biztosítja a kiemelkedő minőséget és garantálja a sikert.
5.

Siker

Üzleti elemzés, weblap design, fejlesztés, tesztelés, GDPR megfeleltetés, marketing analitikák bekötése: ezen folyamatokon a projekt már túl van, ezzel is támogatva a vállalkozást vagy startupot céljai megvalósításában, vagyis a siker elérésében!

Legyen applikációd felhasználóbarát, gyors, biztonságos és naprakész!

Készen állsz, hogy közösen új szintre emeljük webszolgáltatásodat?
suggestionImg